У ЄС покарали Лукашенка за ситуацію на кордоні

Поділитися:

Стало відомо, що Європейський Союз вирішив призупинити Угоду щодо спрощення візового режиму між ЄС та Білорусією. Наголошується, що йдеться про білоруських чиновників.

Рішення про відміну спрощеного візового режиму з Білоруссю ЄС ухвалило після того, як уряд Республіки призупинив участь в ініціативі ЄС «Східне партнерство».

До речі, почалася ця ситуація з накладання нових економічних санкцій проти мінського режиму. Ще 24 червня Брюссель заборонив постачання нафтопродуктів і калійних добрив з Білорусі. Також заборонено всім юридичним та фізичним особам з країн Європейського союзу постачати, передавати або продавати продукцію, призначену для виробництва тютюнових виробів.

До того ж ЄС запровадив заборону і на доступ до власних ринків капіталу. Згідно з санкціями, забороняється страхувати всіх співробітників білоруського уряду, державних установ та організацій.

В результаті ходом Білорусі у відповідь на санкції й став вихід держави з ініціативи Європейського союзу «Східне партнерство», що й спричинило рішення Євросоюзу призупинити дію Угоди про спрощення візового режиму.

Раніше ми писали про закриття Польщею одного із пунктів пропуску на кордоні з Білорусією.

Також ми повідомляли про те, що влада Польщі та Литви посилила охорону силовиками своїх кордонів з Білоруссю. Таке рішення було ухвалено після появи інформації про направлення туди групи із сотні мігрантів, які бажають потрапити до ЄС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу