Польща та Литва зміцнюють кордони напередодні мігрантів із Білорусі

Поділитися:

У понеділок, 8 листопада, влада Польщі та Литви посилили охорону силовиками своїх кордонів з Білоруссю. Таке рішення було прийняте після появи інформації про направлення туди групи з сотні мігрантів, які хочуть потрапити у ЄС.

«‎Дуже тривожна інформація з кордону. Велика група мігрантів зібралася у Білорусі, неподалік від кордону з Польщею. Вони попрямували до кордону і намагатимуться масово потрапити до Польщі»‎, — зазначив речник міністра-координатора спецслужб Польщі.

У зв’язку з цим польська влада прийняла рішення збільшити охорону кордону з Білоруссю до 12 тисяч солдат. Крім того, за словами міністра оборони, у стан бойової готовності приведені добровольчі сили територіальної оборони.

«Разом зі службами міністерства внутрішніх справ ми готові захищати польський кордон», — заявив він.

У свою чергу литовська влада також вирішила посилити охорону кордону з Білоруссю, аби підготуватись до можливого напливу мігрантів. Наразі кількість військових, якими буде посилено охорону безпеки кордону, не розголошується. Також влада Литви має намір обговорити доцільність оголошення надзвичайного стану в прикордонній зоні з Білоруссю.

Нагадаємо, прокуратура Німеччини розслідує справу, де головним фігурантом є Олександр Лукашенко. Саме його дії призвели до появи великої кількості мігрантів з Білорусі. Самого Лукашенка кваліфікували у якості «головного контрабандиста».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу