США оновили списки терористів

Поділитися:

Державним департаментом Сполучених Штатів розширено список терористів, котрих вважають особливо небезпечними. За словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, додано п’ять передбачуваних бойовиків ісламізму.

Зазначається, що до людей з чорного списку будуть вжиті такі заходи як блокування будь-якої власності у США. Також санкції поширяться на окремих осіб чи іноземні фінустанови – фігурантів угод із такими особами.

До чорного списку віднесли старшого військового командувача філії Ісламської держави у Мозамбіку Бономаду Мачуде Омара. Повідомляються, що саме він очолив групу екстремістів, від рук яких загинули десятки людей під час нападу на готель у місті Пальма навесні. Окрім того, на нього покладають відповідальність за напади у Мозамбіку, Танзанії.

До списку віднесено також терористів Сіданг Хітті та Салем ульд аль-Хасан – керівників організації Джамаат Нусрат аль-Іслам валь-муслімін, яку пов’язують з Аль-Каїдою, що базується у Малі Потрапили туди і два лідери злочинного угруповання Аш-Шабааб.

Нагадаємо, що американські санкції, запроваджені персонально проти Ігоря Коломойського, зокрема заборона на в’їзд до Сполучених Штатів – лише перший крок. Про це заявив тимчасовий повірений у справах США в Україні, заступник помічника держсекретаря Джордж Кент.

Також ми писали, що США налаштовані ввести додаткові санкції проти Білорусі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу