Сьогодні Рада розгляне питання виплат боргів шахтарям

Поділитися:

Сьогодні відбудеться позачергове засідання парламенту мета якого – виділення коштів на розрахунок із боргами із зарплатні перед шахтарями. Про це повідомив голова Верховної ради Руслан Стефанчук, як передають журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

За його словами він підписав розпорядження про скликання позачергового засідання відразу після завершення пленарного засідання парламенту. Відтак будуть розглянуті зміни до цьогорічного держбюджету.

А саме виділення двох мільярдів 400-т мільйонів для стабілізації роботи державних вугледобувних підприємств – сказав Стефанчук.

За даними Конфедерації вільних профспілок України станом на грудень заборгованість перед шахтарями склала понад два мільярди гривень.

Раніше Міністерство енергетики анонсувало – до кінця цього тижня Центренерго направить 700 мільйонів гривень державним шахтам для виплати зарплат гірникам.

До цього Кабінет міністрів вніс зміни до порядку відшкодування вартості послуги, а також запровадив інші нововведення щодо можливості оформити «муніципальну няню».

Отже, послугу залишили лише для сімей, діти яких потребують особливого догляду, а також якщо у батьків група інвалідності чи няня необхідна для двох та більше дітей.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу