РФ ввела санкції проти Британії

Поділитися:

Крім продуктового ембарго, Росія продовжила санкції по кількох посадових особах Великобританії.

Так, у разі виявлення продуктів, які були привезені з країн, які підтримали антиросійські санкції, на території Росії їх фізично знищують: тиснуть бульдозерами, закопують, спалюють тощо. З приєднанням до західних обмежень все нових країн їх продукти теж стали потрапляти під російські санкції. З 2016 вони стосуються і ряду товарів з України.

Крім цього, Росія відповіла на персональні санкції, введені в липні Великобританією проти посадових осіб кількох країн, які, як каже офіційний Лондон, причетні до порушень прав людини.

Відомо, що в Росії ці обмеження – заборону на в’їзд і заморожування можливих активів – стосуються 25 осіб, серед яких голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін, заступник генпрокурора Віктор Гринь, кілька чільних нинішніх і колишніх посадовців Міністерства внутрішніх справ, ряд суддів і слідчих.

Тепер, Москва у відповідь вводить заборону на в’їзд для 25 британських чиновників. Їхніх імен поки не називали.

Нагадаємо, що в Російській Федерації хочуть посилити санкції відносно України. Про це заявив глава російського уряду Михайло Мішустін.

За словами чиновника, санкції потрібні для «поліпшення ефективності» взаємин з Україною. Також він сказав, що мова йде про уточнення умов застосування економічних санкцій щодо фізичних і юридичних осіб України.

Раніше повідомлялося, що великого бажання вводити санкції проти конкретних європейських компаній, що беруть участь в проекті «Газпрому» «Північний потік-2», в Сполучених Штатах Америки немає. Тому в Білому Домі змінили тактику.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу