РФ продовжила заборону на продукти з України

Поділитися:

На офіційному інтернет-порталі правової інформації Російської Федерації опублікований новий указ про продовження дії “продуктового ембарго”. Відомо, що президент РФ Володимир Путін підписав відповідне рішення щодо країн, які взяли антиросійські санкції. Так, дія указу продовжено до кінця 2021 року.

“Продовжити з 1 січня по 31 грудня 2021 року дію окремих спеціальних економічних заходів, передбачених указом президента Російської Федерації від 6 серпня 2014 року № 560”, – йдеться в опублікованому документі.

Крім цього, уряду РФ доручено забезпечити здійснення заходів щодо реалізації указу, і при необхідності внести пропозиції про зміну терміну дії зазначених контрсанкцій.

Слід зазначити, що продовольче ембарго поширюється на продукти з США, ЄС, Австралії, Норвегії, Канади, Албанії, Чорногорії, Ісландії, Ліхтенштейну і України.

Нагадаємо, що в Сполучених Штатах Америки продовжать дотримуватися політики санкцій проти Російської Федерації. Про це повідомляє американський сенатор Рон Джонсон.

Представник республіканців вказав на те, що на даний момент, як його партія, так і демократичні сили США сходяться в єдиній думці щодо того, що політичні дії Кремля негативно позначаються на інтересах американців.

Раніше повідомлялося, що в Російській Федерації хочуть посилити санкції відносно України. Про це заявив глава російського уряду Михайло Мішустін.

За словами чиновника, санкції потрібні для «поліпшення ефективності» взаємин з Україною. Також він сказав, що мова йде про уточнення умов застосування економічних санкцій щодо фізичних і юридичних осіб України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу