Рада запровадила надзвичайний стан в Україні

Поділитися:

23 лютого у Верховній Раді України відбулося засідання, на якому 335 народних депутатів проголосували за запровадження надзвичайного стану у країні. Під дію цього указу входять усі території України, крім Луганської та Донецької областей, бо там – особливий режим (діє операція Об’єднаних сил).

Попри введення НС, одразу всі положення та заборони затвердженого документа не набудуть чинності, а будуть вводитися за необхідності.

Документ про запровадження НС включає багато пунктів, що тимчасово обмежують права людини, але є необхідними. Серед них: перевірка документів у громадян та їхніх особистих речей, багажу, житла, транспортного засобу; запровадження комендантської години; заборона проведення страйків та масових заходів; встановлення особливого режиму в’їзду та виїзду, посилення охорони цивільного правопорядку та деякі інші умови.

Надзвичайний стан набуває чинності з 24 лютого 2022 року і триватиме 30 днів, але можливе збільшення терміну залежно від ступеня напруженості ситуації.

Раніше ми повідомляли, що Росія розпочала евакуацію своїх дипломатів із території України.

Нагадуємо, що Генеральний секретар ООН не вважає запроваджену Росією армію на територію Луганської та Донецької областей миротворцями.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу