Путін відреагував на рішення держдуми визнати ОРДЛО

Поділитися:

Президент Російської Федерації Володимир Путін відреагував на звернення Державної думи про визнання ЛНДР. Цю тему він прокоментував на підсумковій прес-конференції 15 лютого, яка відбулася після переговорів із канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Російський лідер заявив, що готовий зробити все необхідне для вирішення проблем Донбасу.

«Я (Путін – ред.) виходитиму з того, що ми повинні все зробити для вирішення проблем Донбасу. Насамперед виходячи з нереалізованих можливостей мінських угод», – сказав президент Росії.

Цікаво, що під час конференції сам Шольц у відповідь на питання ЗМІ про введення військ у НАТО до Югославії сказав, що це було зроблено під загрозою геноциду. Після цього лідер РФ уточнив, що ситуація на Донбасі мало чим відрізняється від геноциду.

Раніше колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко колективно звернулися до підписантів Будапештського меморандуму, закликавши їх дотриматися всіх гарантій безпеки для України. Про це йдеться у документі.

Вони нагадали, що свого часу наша країна відмовилася від свого арсеналу ядерної зброї, в обмін отримавши гарантії щодо захисту та безпеки від країн-учасниць. Серед них була Росія.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу