Поліція отримає доплати з «коронавірусного фонду»

Поділитися:

Кабінет міністрів України виділить 126,3 млн грн на доплати працівникам Міністерства внутрішніх справ. Гроші візьмуть з українського Фонду боротьби з пандемією COVID-19. Про це на початку грудня минулого року висловив прохання в листі до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля глава МВС Арсен Аваков. Лист Авакова до Шмигаля було опубліковано 21 січня експертною організацією StateWatch.

Практично відразу ж деякі депутати у Верховній Раді заявили, що прем’єр-міністр вже погодив з Офісом президента виділення цих грошей з «коронавірусного фонду» на додаткові виплати працівникам Міністерства внутрішніх справ. Доплати, щоправда, отримають не самі поліціянти, а медпрацівники, які лікують хворих правоохоронців в медустановах силового відомства. Виплати визначені у розмірі половини місячного окладу цих співробітників.

У МВС підрахували, що шляхом коштів з Фонду боротьби з коронавірусом додаткові виплати отримають 4480 медпрацівників Міністерства внутрішніх справ. Їх заробітна плата становить 11,39 тис. грн. Тобто їм додатково заплатять по 5,69 тис. грн.

Водночас, вказує частина народних обранців, на армію з «коронавірусного фонду» не дали нічого. На думку депутатів, це вкладається в логіку МВС, Кабміну і президента – силове відомство охороняє владу, тому воно важливіше, ніж захисники батьківщини.

Нагадаємо, в грудні минулого року в Міністерстві внутрішніх справ України заявили про підвищення заробітної плати українським поліціянтам. Про це повідомляє заступник міністра МВС.

Також раніше повідомлялося, що МВС обіцяє системи автофіксації по всій Україні у 2021 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу