МВС хоче збільшити зарплати поліцейським

Поділитися:

У Міністерстві внутрішніх справ України заявили про підвищення заробітної плати українським поліцейським. Про це повідомляє заступник міністра МВС.

За його словами, на цей час зарплата правоохоронців не відповідає тому рівню навантаження та відповідальності, які існують на цю мить. Він заявив, що в середньому вони нині отримують по 12 і 14 тисяч гривень.

“Ми не можемо довго утримувати на роботі людей, які працюють за 14 тисяч гривень і повинні розплутувати складні схеми за участю злочинців, яких захищають адвокати, заробляють сотні тисяч. Тому рівень зарплати поліцейським потрібно підвищувати“, – сказав він.

При цьому в порівнянні з рівнем зарплати в НАБУ, звичайні поліцейські за рік отримують в 5-6 разів менше грошей.

Нагадаємо, що через пандемію коронавірусу середня заробітна плата найманих працівників впала відразу на 10%, що в грошовому еквіваленті дорівнює 1000 гривень.

Найбільше падіння заробітку очікується у сфері громадського харчування і готельного бізнесу, які практично зупинили роботу через епідемію. Середня зарплата в цих галузях зменшилася на 38% в порівнянні з березнем і склала приблизно 3500 гривень, що навіть нижче рівня мінімальної (4723 грн).

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ