Пинзеника призначили головою Магістральних газопроводів незаконно

Поділитися:

Міненерго призначило Віктора Пинзеника членом наглядової ради Магістральних газопроводів незаконно. Такої думки є незалежні консультанти з корпоративного управління, повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Адже за ухвалою Кабінету Міністрів його кандидатуру має спочатку розглянути комітет, який призначає керівників на особливо важливих для економіки підприємствах, а потім і сам Кабінет Міністрів.

Однак іншого розгляду, як кажуть фахівці, не було. Тому Міністерство енергетики не мало жодних підстав для цього призначення. І такі дії негативно позначаються на репутації Міненерго та Уряду загалом.

У Міністерстві відповіли на звинувачення. Там пояснюють, що Віктор Пинзеник на цій посаді з 2019 року й чотири роки тому призначали його із дотриманням усіх процедур.

Фахівці з корпоративного управління з таким висновком не погоджуються. Тому що за нинішнім законодавством повторне призначення не дає права обходити обов’язкову процедуру розгляду кандидатури на двох рівнях.

Раніше ми писали про те, що «Магістральні газопроводи України» залишилися без наглядової ради.

Пізніше ми повідомляли про погодження Кабміну чотирьох кандидатур членів наглядової ради для АТ «Магістральні газопроводи України».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу