«Магістральні газопроводи України» залишилися без наглядової ради

Поділитися:

В АТ «Магістральні газопроводи України» недоукомплектована наглядова рада. За інформацією Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку, у трьох незалежних членів наглядової ради закінчилися терміни повноважень (Яна Чадама, Карини Лучінкіної та Фабріса Нуайлана). Замість них нікого не призначили. Вищевказані особи входили у наглядову раду з 28.02.2018 року по 1.06.2021 року.

Відомо, що термін їхніх контрактів добіг кінця ще три місяці тому. Тоді Міністерство фінансів продовжило їхню дію до обрання нових за результатом конкурсу, оголошеного на початку лютого. Кандидати могли подати документи до 2 березня поточного року.

Також у березні завершився термін повноважень члена наглядової ради, представника від держави – Адомаса Аудіцкаса. Йому контракт не пролонгували.

Відтак, наразі у наглядовій раді МГУ залишився чинним лише представник держави – Віктор Пинзеник. Він входить до ради з серпня 2019-го.

Нагадаємо, 1 червня наглядова рада українського державного підприємства «Укроборонпром» вибрала свого нового очільника. Ним став колишній міністр економіки України та за сумісництвом позаштатний радник президента Тимофій Милованов.

Також ми писали, що Кабінет міністрів дослухався рекомендацій парламентської тимчасової слідчої комісії з питань критичного стану “Укрзалізниці” і зголосився змінити склад наглядової ради держкомпанії. Конкурс оголосять найближчим часом, після того, як сформується нова наглядова рада, оберуть і нове правління.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу