Німеччина підтримала Україну в питанні «Північного потоку-2»

Поділитися:

Україна повинна залишитися транзитером російського газу в країни Європейського союзу навіть після запуску російського трубопроводу «Північний потік-2». Про це заявив офіційний представник німецького уряду Штеффен Зайберт.

«Для уряду ФРН центральне значення мало і має те, що Україна повинна зберегти за собою статус країни-транзитера газу і з запуском «Північного потоку-2», – сказав чиновник.

Слід зазначити, що Росія і Україна за посередництва ЄС та уряду Німеччини підписали договір про транзит газу. Німецький чиновник висловив надію на те, що цей пакет угод буде дотримуватися.

Крім того, заступник голови парламентської фракції Християнсько-демократичного союзу Йохан Вадефуль також заявив, що Німеччина наполягає на продовженні програми транзиту газу в Україну «без політичних умов».

Нагадаємо, що наступного тижня в Росії почнеться тестування об’єктів «Північного потоку-2». Про це в середу, 2 червня, повідомив губернатор Ленінградської області Росії Олександр Дрозденко.

Раніше повідомлялося, що Росія не має наміру зупинятися на газовому проекті Nord Stream 2 (Північний потік-2), а навпаки – надалі планує втілювати в життя подібні високотехнологічні проекти з іншими державами. Про це заявив російський лідер Володимир Путін, виступаючи на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу