Мін’юст анонсував перші новини по засіданню ЄСПЛ про окупацію Криму

Поділитися:

Найближчими днями Європейський суд з прав людини оголосить перші важливі новини про виробництво, що стосується анексії Росією Криму, яке відкрили за позовом України.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив міністр юстиції України. Відомо, що мова йде про справу “Україна проти Росії” №20958 / 14, зміст якого охоплює скарги уряду України на порушення Росією прав громадян.

Слід зазначити, що зараз справа перебуває на стадії розгляду питання про прийнятність. На цьому етапі Україна доводить юрисдикцію РФ щодо заявлених Україною порушень. Перше і єдине усне слухання за цим позовом відбулося 11 вересня 2019 року. Решта спілкування з судом відбувається письмово.

“Зараз ми очікуємо винесення рішення ЄСПЛ щодо прийнятності. Це ще не буде рішенням по суті вимог, але точно буде важливим проміжним результатом. Дату оголошення рішення про прийнятність ЄСПЛ розмістить на своєму сайті протягом найближчих декількох днів. Якщо ЄСПЛ визнає справу прийнятним, суд перейде до розгляду скарги України по суті “, – розповів глава Мін’юсту.

Нагадаємо, що ЄСПЛ (Європейський суд з прав людини) до кінця жовтня поточного року захищав права українців за 10 тисячам 100 скарг. У всіх цих справах від громадян нашої країни відповідачем є українська держава.

Раніше повідомлялося, що група пенсіонерів з Луганська не змогла домогтися поновлення виплат пенсій на окупованій території. При цьому люди поскаржилися на порушення права на власність і права на справедливий суд в Європейський суд з прав людини. Однак, ЄСПЛ прийняв рішення на користь України в даному питанні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу