Лукашенко в Білорусі насторожують антидемпінгові війни з Україною

Поділитися:

“Антидемпінгові розборки” з Україною стурбували нинішнього лідера Білорусі – Олександра Лукашенка. Про це президент сусідньої країни заявив на зустрічі з депутатом Верховної Ради України Євгеном Шевченко.

“Що мене насторожує, ось ці антидемпінгові розбирання різного роду. На приблизно $ 300 млн товарів наклали заборону. А якщо ми закриємо для України деякі позиції? Ви ж розумієте, що Євросоюз у вас все не візьме і навіть не візьме те, що пообіцяв. Він дає вам квоти, які ви вибираєте за перший квартал буквально “, – сказав Лукашенко.

Відомо, що товарообіг Білорусі та України становить близько $ 5 млрд. Лукашенко заявив, що відносини між країнами завжди були добросусідськими. Коли в Києві були перебої з електрикою, Мінськ без зайвих проблем надав свою допомогу. Крім того, минулого року Білорусь на прохання Зеленського виділила паливо зі своїх підприємств для посівної кампанії в Україні.

Нагадаємо, що за підсумками січня 2021 року Білорусь залишається одним з головних експортерів нафти для України. Про це свідчать дані Національного статистичного комітету Білорусі.

Раніше повідомлялося, що Олександр Лукашенко, який за станом на зараз є самопроголошеним президентом Республіки Білорусь, пообіцяв провести конституційну реформу в країні вже до кінця 2021 року. Спочатку буде етап розробки, а потім, за словами Лукашенка, реформа буде винесена на загальне обговорення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу