Казахи хочуть постачати нафту в Білорусь в обхід РФ

Поділитися:

Казахстан має намір поставляти нафту в Білорусь поза територією Російської Федерації. Відомо, що в даний час між Мінськом і Нур-Султаном досягнута домовленість про основні принципи поставок нафти і нафтопродуктів.

“Відносно транспортування нафти через РФ – це зобов’язання білоруської сторони. Якщо в рамках угоди Білорусь виявить бажання забрати (нафта і нафтопродукти) іншим транспортом, ми не будемо заперечувати”, – повідомив Міністр енергетики Казахстану.

Міністр уточнив, що документ описує основні принципи.

“Реальна кількість нафти і нафтопродуктів, яке буде поставлятися в Білорусь в рамках даної угоди, буде затверджуватися індикативними планами з урахуванням можливостей та інтересів Казахстану”, – додав він.

Крім цього, глава Міненерго Казахстану зазначив, що поставки нафти і нафтопродуктів до Білорусі не припускають стягування мита. Проект угоди, що передбачає поставки казахстанської нафти і нафтопродуктів в Білорусь, планується підписати на термін до 31 грудня 2024 року.

Нагадаємо, що в МЗС Білорусі взяли важливе рішення про розширення санкцій проти ЄС і Канади. Такою була відповідь на санкції вищеназваних країн проти режиму Олександра Лукашенка і дій, що порушують права людини в Білорусі.

Нагадаємо, що в Міністерстві інфраструктури нашої країни висунули пропозицію уряду Казахстану, щоб Казахстан обмінювався з Україною цифровими дозволами на міжнародні вантажоперевезення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу