Гетманцев прокоментував боротьбу з олігархами

Поділитися:

Завтра, 23 вересня, очікуються масові пікети Верховної Ради мітингувальників перед розглядом закону про олігархів. Про це повідомив глава парламентського Комітету з фінансів, податкової і митної політики Данило Гетманцев. За його словами, очікується аж три акції протесту під будівлею Ради – мітинг профспілки металургів, представників ФОП та пікет «євробляхерів».

Він розповів, що цілком очевидним є те, з якою метою збирають людей саме тоді, коли очікується розгляд законопроекту про олігархів.

«Ми розуміємо для чого збирають людей саме в той день, коли ми плануємо розглянути закон про олігархів. Олігархат впирається, але ми йому зламаємо хребет», – наголосив глава податкового Комітету.

Також Гетманцев висловив переконання, що опозиція навмисне блокує розгляд і голосування з низки важливих законопроектів, вносячи необгрунтовану кількість поправок. Одним з таких документів є законопроект 5600, що покликаний збільшити оподаткування для малого, середнього та великого бізнесу, а також ввести норму додаткового податку при угодах з купівлі-продажу нерухомості і збільшенні ставки ПДФО для угод під час продажу квартир, зазначив він. Гетманцев назвав велику кількість поправок до законопроекту поправочним спамом, яким зловживає опозиція.

Раніше ми повідомляли, що у Міністерстві юстиції розповіли, що олігархи намагаються завадити ухваленню законопроєкту про олігархів до наступних виборів до Верховної Ради. За словами очільника відомства Дениса Малюськи, стало очевидно, що олігархи намагаються вплинути на швидкість ухвалення цього документа. Саме тому законопроєкт відправили на розгляд до Венеціанської комісії.

Нагадаємо, що спікер Дмитро Разумков звинуватив народних депутатів України в упередженості до закону «Про олігархів».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу