Разумков розповів про упередженість депутатів до закону про олігархів

Поділитися:

Спікер українського парламенту Дмитро Разумков звинуватив народних депутатів України в упередженості до закону «Про олігархів». Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

Відзначимо, що нещодавно уповноважена ВР з прав людини Людмила Денисова звернулася до нього з відповідним листом, закликавши звернутися з приводу цього закону до Венеціанської Комісії.

Своє рішення Денисова аргументувала тим, що закон порушує свободу слова в Україні.

Пізніше під час одного з прямих ефірів в публічну дискусію з цього приводу вступили спікер українського парламенту Дмитро Разумков і глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Останній обурився тим, що Денисова сама особисто не направила даний законопроект на розгляд.

«Якщо ми говоримо про те, як зазначив Давид, що потрібно було направляти закон після того, як законопроект буде прийнятий – це неправда. Це маніпуляція. Якщо ви не знаєте, то всі законопроекти, які прямували на розгляд в венеціанку комісію, прямували в редакції в першому читанні. Жодного разу не було пропозиції не робити цього», – сказав Разумков.

Також він згадав про те, що раніше сам особисто шість разів направляв подібні закони на розгляд.

Нагадаємо, що оцінку законопроекту Венеціанською комісією підтримали представники парламентських фракцій «Батьківщина», «Європейська солідарність», «Голос», а також уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

Водночас у владі та в експертному середовищі вважають, що таким чином самі олігархи намагаються через депутатів-лобістів змінити законопроект в свою користь або хоча б заблокувати його на певний час.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу