“Гарантований покупець” отримав нового керівника

Поділитися:

Після скандального звільнення голови «Гарантованого покупця» не минуло й кількох днів, як уже на його місце призначено нового виконуючого обов’язки директора. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Кабінет міністрів України у рамках засідання визначив нового керівника підприємства “Гарантований покупець”. Ним став Вадим Уліда, який у минулому обіймав посаду заступника міністра енергетики.

Новому директору ДП відразу поставлено низку завдань. Насамперед вони стосуються погашення боргу перед інвесторами. Про це також повідомив Галущенко: «Першим завданням виконувача обов’язків керівника підприємства буде забезпечення термінових виплат виробникам «зеленої» електроенергії коштів, отриманих від продажу «Укренерго» зеленим облігаціям».

Чиновник додав, що Україна виконує свої посадові зобов’язання та сумлінно закриває борги перед інвесторами. Саме таким чином держава може довести, що є надійним партнером для бізнесу.

У ході цього ж засідання поставлене завдання також провести окреме засідання всього уряду Міністерства енергетики для аналізу діяльності ДП з продажу електроенергії, через яку і стався суттєвий збій у роботі. Зокрема, йдеться про збитки держпідприємства та зменшення відсотків розрахунків із інвесторами у «зелену» енергетику.

Нагадаємо, гроші, які були перераховані євробондами НЕК «Укренерго» з метою погашення заборгованості перед виробниками електроенергії із «зелених» джерел, залишаються, як і раніше, не зворушеними.

Також ми писали про причини, через які Кабінет міністрів ухвалив рішення звільнити голову «Гарантованого покупця».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу