Гроші від євробондів «Укренерго» заблокували у банку

Поділитися:

Гроші, перераховані євробондами НЕК «Укренерго» з метою погашення заборгованості перед виробниками електроенергії із «зелених» джерел, залишаються, як і раніше, не зворушеними. Про це заявив глава «Гарантований покупець», як зобов’язаний розплатитися з підприємствами.

Він зазначив, що кошти у розмірі 19,3 мільярда гривень знаходяться в «Ощадбанку» і на даний момент не надійшло жодного повідомлення про те, що гроші виплачуються, згідно із законом. В результаті він дійшов висновків, що державний банк не дає можливості «Гарантованому покупцю» розплатитися з інвесторами у відновлювану енергетику.

Раніше ми писали про те, що главу підприємства «Гарантований покупець» звільнено урядом через його рішення перерахувати кошти від «зелених» єврооблігацій для розрахунку з ВІЕ-генерацією, що суперечить їх призначенню.

У цей же час представники профільних асоціацій вимагають від «ДП» розрахунків у найближчі терміни, зазначаючи, що нецільові призначення коштів із випуску «зелених» євробондів можуть негативно вплинути на подальшу співпрацю України з міжнародними партнерами.

Також ми повідомляли про те, що Гарантований покупець має сплатити 600 млн. гривень заборгованості за «зеленим» тарифом. Так вирішив Північний апеляційний госпсуд, відмовивши держпідприємству у задоволенні позову до виробників «зеленої» електроенергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу