У Кабміні розповіли, чому звільнили голову «Гарпоку»

Поділитися:

Стало відомо, що Кабінет Міністрів звільнив голову «Гарантованого покупця». Після низки претензій на адресу чиновників вони публічно пояснили причину одноголосного рішення.

Насамперед у Кабміні наголосили на непрофесіоналізмі голови «ГарПоку», що призвело до наслідків у вигляді заподіяння шкоди підприємству. Він продавав значний обсяг електроенергії за свідомо заниженими цінами на користь конкретних фінансово-промислових груп підприємств.

Транзакція, в якій взяв участь вже колишній глава «ДП», могла коштувати втрату для держави 500 мільйонів гривень, а також призвести до зменшення кількості інвесторів у «зелену» енергетику. «Це, у свою чергу, призвело до позовів виробників із альтернативних джерел до Гарпока на суму близько 1,5 мільярда гривень», – повідомили депутати. У позовах також йдеться про заклик розглянути комітетом Верховної Ради зміну нинішнього голови підприємства.

Також повідомляється, що наступного тижня розпочнеться розслідування щодо транзакцій, результати якого будуть оприлюднені. Якщо ця інформація підтвердиться, то справу передадуть до правоохоронних органів.

Нагадаємо, глава «Гарантованого покупця» не погоджується з думкою звільнити його з посади, оскільки це рішення, як він вважає, є виключно політичним.

Народний депутат від фракції «Європейська солідарність» став на захист директорату «ДП», заявивши, що зірвана оплата «зеленим» інвесторам ні що інше, як порушення меморандуму, що загрожує для «Укренерго» дефолтом щодо євробондів.

Раніше ми писали також про те, що кошти у розмірі 19,3 мільярда гривень, отримані у вигляді єврооблігацій для розрахунку з підприємствами, заблоковані в державному банку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу