Блінкен попередив компанії з Німеччини про можливі санкції за «Північний потік-2»

Поділитися:

США мають постійну позицію щодо шкідливості проекту “Північний потік-2” для регіональної безпеки і для енергетичної безпеки самої Європи. Про це заявив держсекретар Ентоні Блінкен.

Відомо, що фірми і установи, залучені до добудови або до сертифікації цього газопроводу, ризикують потрапити під санкції США.

«Цей газопровід розділяє Європу, він піддає Україну і центральну Європу ризику російських маніпуляцій і вторгнення, він йде проти заявлених самою Європою цілей щодо питань енергетичної безпеки. Тому ми будемо продовжувати моніторинг дій по завершенню або сертифікації трубопроводу. Якщо такі дії будуть мати місце, ми будемо приймати рішення про правомірність санкцій. Для мене було корисним обговорити це з міністром закордонних справ Маасом. Щоб чітко донести нашу позицію, і щоб не було ніяких різночитань із цього приводу, точно ми робимо», – сказав Блінкен.

Нагадаємо, що в Сполучених Штатах Америки хочуть ввести нові санкції проти будівництва російського газопроводу «Північний потік-2». Про це повідомляє Bloomberg.

Раніше повідомлялося, що голова фракції “Європейської народної партії” запропонував ЄС при необхідності використовувати “Північний потік – 2” в якості політичного інструменту проти Москви.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу