У Франції масштабні лісові пожежі

Поділитися:

2700 людей вже евакуйовано з півдня Франції через недавню пожежу, що почалася вчора. Пожежа почалася у міста Мартіг, що в Буш-дю-Рон біля Середземного моря.

На сьогодні просування вогню вдалося зупинити, але сильні пориви вітру заважають ліквідувати всі осередки вогню. Глава пожежної команди Буш-дю-Рон каже, що швидкість руху вогню в один момент складала 8 км/год.

Багато людей були евакуйовані, понад 400 осіб було евакуйовано човнами — деякі люди опинилися заблокованими на узбережжі, їм допомогли врятуватися поліція, рятувальники і місцеві жителі.

Від вогню постраждало вже понад 1000 гектарів землі, пару житлових будинків згоріли. Працюють близько 1800 пожежників, деякі отримали дрібні травми або отруєння димом.

Нагадаємо, у вибуху в Бейруті вже знайшли російський слід. Судно, яке могло стати причиною вибуху в столиці Лівану, належало громадянину Росії. Серед його екіпажу були в тому числі і українці.

За інформацією ВВС, тропічний шторм Ісайя пронісся через Сполучені штати Америки на узбережжі Атлантики, забрав життя п’ятьох людей. Відомо, що двоє загинули в результаті торнадо в парку мобільних будинків в Північній Кароліні, а ще троє — в Нью-Йорку, Делавері та Меріленді.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу