У Чорному морі зазнало аварії українське судно

Поділитися:

У Державній прикордонній службі України та Міністерстві оборони України повідомили про інцидент, який стався в акваторії Чорного моря. Там зазначають, що українські прикордонники врятували риболовецьке судно, яке зазнало аварії.

Як стало відомо, у Чорному морі знеструмлене українське риболовецьке судно «ОД-2592» подало сигнал «SOS» о 02:40 годині ночі 3 липня. Пост технічного спостереження «Чорноморськ» Одеського прикордонного загону зреагував на повідомлення. На допомогу відправився катер Морської охорони прикордонслужби «Балаклава». За близько 25 морських миль на південь від Тендрівської коси було виявлене знеструмлене судно.

Як з’ясувалося, рибалки вийшли на промисел з Очакова, проте через технічну несправність знеструмлене судно втратило керування і вітер почав відносити їх у відкрите море.

Повідомляється, що прикордонники почали буксирувати знеструмлене судно в бік порту Очаків.

Разом з цим, російські медіа поширили інформацію, що нібито рятувати судно взявся ракетний катер Чорноморського флоту Російської Федерації «Ивановец», і що російська сторона сповістила українську владу про сигнал лиха. Однак, у Держприкордонслужбі України спростували це. Наголосивши, що кораблі Росії проігнорували сигнал «SOS» .

Нагадаємо, що у травні американці затримали в Аравійському морі судно з російською зброєю.

Також ми писали, що українське корабле- та суднобудівне підприємство у Миколаєві – ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» – став банкрутом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу