Чорноморський суднобудівний завод став банкрутом

Поділитися:

Українське корабле- та суднобудівне підприємство у Миколаєві – ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» – став банкрутом. У Господарському суді Миколаївської області відбулося чергове засідання у справі про його банкрутство.

Зокрема, на засіданні ліквідатор ЧСЗ відзвітував про те, що у підприємства не залишилося майна: інвентаризували та розпродали. Одержаними коштами погасили заборгованості: кредиторам виплачено 151 мільйон 461 тисячу гривень. Найбільше – підприємству «Наваль Парк» та фінансовій компанії «Авуар-сервіс». Також частково задовольнили вимоги 4-х кредиторів другої черги – на близько 42% від заявлених вимог.

Всіх працівників підприємства звільнили. Завершили всю господарську і підприємницьку діяльність, технологічні цикли діяльності.

Також ліквідатор заявив, що ознак неправомірних дій чи бездіяльності керівників цього підприємства, які призвели до погіршення платоспроможності підприємства – не виявили.

Міністерству оборони повернуто робітничо-конструкторську документацію.

Водночас, один з кредиторів виступив проти звіту, мовляв, кредитори не ознайомилися з повним переліком документів і планують оскаржувати дії ліквідатора.

Нагадаємо, у 2021 році в рамках “Великої приватизації” в Україні хочуть продати близько 900 об’єктів. Про це повідомляє заступник голови Фонду державного майна України.

Раніше в пресслужбі Фонду держмайна повідомили, що ще один завод «Укрспирту» був проданий на аукціоні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу