США виділили Україні 400 млн доларів допомоги

Поділитися:

Колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України заявив, що США виділили Україні військової і безпекової допомоги на 425 млн доларів.

«Що стосується США, то ми надаємо упродовж багатьох років істотну військову і безпекову допомогу Україні. Цього року йдеться про суму $425 млн. Ми надали протитанкові комплекси Javelins, патрульні катери», – заявив колишній спецпредставник Держдепу.

Крім того він зазначив, що в майбутньому можливе військово-технічне співробітництво між США та Україною.

«Можливо, в майбутньому йтиметься і про військово-технічну співпрацю. Я цього не знаю, але вважаю, що нинішній рівень військової співпраці є добрим», – зазначив американський представник.

Також він наголосив, що Росія не є визначальною у цій співпраці. Таким чином Америка хоче підтримувати український народ.

«США вірять у суверенну Україну, що має право обирати, якою країною вона хоче бути. А Росія намагається нав’язати Україні свою волю, починаючи з обмеження території, бажання країни стати частиною ЄС чи НАТО. Перше, що бажають США, – це підтримувати український народ. І ми розглядаємо нашу політику до України та інших країн через призму їхній власних прагнень. Нам не потрібно дивитися на ці країни через призму Росії. Очевидно, що Росія веде війну проти України. І ми маємо це враховувати. На мою думку, це робить США ще більш привабливими для України. Але все починається з того, в що вірить український народ», – наголосив представник Америки.

Раніше зазначалось, що у Чорному морі стартували масштабні українсько-американські навчання.

Також ми писали про те, що Державний департамент США закликав своїх громадян не відвідувати Росію через небезпеку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу