Держдеп США рекомендує американцям не відвідувати Росію

Поділитися:

Державний департамент США закликав своїх громадян не відвідувати Росію через  небезпеку. Серед головних загроз названі: тероризм, переслідування з боку російських державних органів безпеки, обмежені можливостей посольства з надання допомоги громадянам США в РФ і довільне дотримання місцевого законодавства. Крім того, в Росії діють обмеження через пандемію COVID-19.

На сайті Держдепу названі регіони РФ, куди американцям не варто вирушати. Це Північний Кавказ і Чечня, де є загроза тероризму, викрадення людей і ризик громадянських заворушень. Також американців закликали не відвідувати тимчасово окупований Крим, оскільки державним службовцям США заборонено їздити на анексований півострів для надання будь-якої дипломатичної допомоги.

«Громадяни США піддавалися довільним допитам і погрозам з боку російських посадових осіб і можуть стати жертвами переслідувань, жорстокого поводження і вимагання. Всі державні службовці США повинні ретельно продумати необхідність поїздки в Росію », – зазначено в повідомленні.

У Держдепі підкреслили, що російські служби безпеки заарештовували громадян США за надуманими звинуваченнями, відмовляли їм у справедливому і прозорому зверненні і засуджували їх на таємних судах або без подання доказів.

Крім того, російські офіційні особи можуть необгрунтовано відкладати надання консульської допомоги США затриманим американцям. При цьому російська влада довільно застосовує місцеві закони щодо релігійних діячів, які є громадянами США, відкриваючи проти них кримінальні справи.

Раніше ми повідомляли, що Сполучені Штати вибрали нову тактику у протистоянні «Північному потоку-2». В Адміністрації президента виступають за блокування проекту, проте не на шкоду європейським країнам.

Також ми писали, що українське та польське зовнішньополітичні відомства закликали американського президента США не допустити добудови трубопроводу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу