США обрали нову тактику щодо протистояння «Північному потоку-2»

Поділитися:

Сполучені Штати протистоятимуть будівництву російського газогону «Північний потік-2» новими способами. Як розповіла речниця американського президента Дженніфер Псакі, санкції були лише одним з інструментів. Наразі Білий Дім планує зосередитися на посиленні енергетичної безпеки Європи шляхом співпраці зі своїми союзниками та партнерами. В адміністрації прагнутимуть донести до Берліна розуміння того, що російський “Газпром” не є цінним партнером.

США вважають російський проект «поганою ідеєю» і прагнуть його блокування, водночас не на шкоду Німеччині та іншим європейським країнам. Тому обрали гнучкий підхід: намагаються переконати компанії, які залучені до проекту РФ, зробити «правильний вибір». Штати попередили про нові санкції щодо таких компаній та можливість звільнення від них у разі виходу з проекту. Так, вже 18 компаній вирішили залишити російський проект.

Раніше ми повідомляли, що зовнішньополітичні відомства України та Польщі спільно закликали президента США Джо Байдена не допустити добудови Північного потоку-2». При цьому у Росії заявляють, що завершити будівництво вдасться до червня цього року.

Також ми писали, що новий президент США розповів про подальші плани щодо зовнішньої і внутрішньої політики, наголосивши на незмінності курсу трансатлантичної співпраці і зміцнення відносин з ЄС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу