Німецькі копи закрили найбільший торговий майданчик тіньового сектора інтернету

Поділитися:

Найбільший у світі торговий майданчик даркнету, тіньового сектору інтернету – дарк-маркет – закрили правоохоронці Німеччини. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

В рамках спецоперації відключили 20 серверів в Україні та Молдові, які використовували для організації торгівлі незаконними товарами. Ймовірного оператора дарк-маркету – 34 річного австралійця – також затримали. Німецькі правоохоронці співпрацювали з колегами зі США, Австралії, Великобританії, Данії, Швейцарії, України та Молдови. Координатором виступав Європол.

За даними німецької прокуратури, майданчик дарк-маркет займався крадіжкою даних кредитних карт, анонімними сім-картами та комп’ютерними вірусами, також ідеться про торгівлю наркотиками. Цими послугами користувалися близько півмільйона людей. Через дарк-маркет за період його існування уклали щонайменше 320 тисяч торгових угод на 140 мільйонів євро у криптовалюті.

Раніше повідомлялося, що Європол зафіксував шахрайство з вакцинами від коронавірусу. Такі дані оприлюднила Катрін де Боллє, очільниця організації. Станом на зараз попит на вакцини оцінюється як величезний, тож нечисті на руку дільці намагатимуться скористатися з цього, аби отримати прибутки.

Також ми писали й про те, що у Європарламенті заявили про масштабний витік секретних даних.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу