Європол зафіксував шахрайство з вакцинами від коронавірусу

Поділитися:

У Європолі попередили про те, що початок масової вакцинації від коронавірусу притягує шахраїв, тож декілька спроб вже було зафіксовано. Такі дані оприлюднила Катрін де Боллє, очільниця організації. Станом на зараз попит на вакцини оцінюється як величезний, тож нечисті на руку дільці намагатимуться скористатися з цього, аби отримати прибутки.

Зокрема, перший знак того, що шахраї вже розробили свої схеми, є поява об’яв стосовно продажу вакцини у соцмережах. У Європолі наголошують, що вакцину можна купувати лише у аптеках, адже всі інші спроби приведуть до купівлі фальшивки чи до банальної втрати грошей. Також є шанс отримати замість користі шкоду для власного здоров’я.

Нагадаємо, що масова вакцинація у країнах Євросоюзу розпочалася з 26 грудня 2020 року, коли всі країни отримали вакцину.

Раніше повідомлялося, що фармацевти стають мільярдерами через пандемію. Крім китайських компаній заробили й фармацевти західного світу. Акції компанії BioNTech, яка є співрозробником вакцини, виросли на 160%. Вартість акцій Moderna зросла більш ніж на 550%.

Також ми писали, що у Китаї масова вакцинація від коронавірусу розпочалася ще наприкінці вересня поточного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу