Чиновники Київської області вирубали лісів на 13 млн гривень

Поділитися:

У вирубці лісів на 13 млн гривень підозрюють чиновників Київщини. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що Державне бюро розслідувань повідомило про підозру чиновнику управління лісового та мисливського господарства Київської обласної та по місту Києву. А також екс-гендиректору, головному лісничому і лісничому держпідприємства “Спеціалізоване лісогосподарське підприємство Київоблагроліс” в незаконній рубці.

За даними слідчих в 2018-2020 роках, без проведення оцінки впливу на навколишнє середовище і без отримання відповідного висновку, підозрювані в змові скоювали незаконні суцільні рубки на площі близько 8 гектарів.

Крім того, зловмисники при підготовці документів для отримання дозволів, вносили неправдиву інформацію і забезпечували безпідставне дроблення лісових ділянок. Так обходили потребу отримувати висновок від Мінприроди і слідували шляхом спрощеної процедури.

Різним підозрюваним тепер загрожує від 5 і до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що в Україні проведуть національну інвентаризацію лісів – уряд затвердив відповідний порядок її втілення.

Раніше повідомлялося, що Державна екологічна інспекція зафіксувала 2300 порушень в лісах, а сума збитку, заподіяного природі, налічує понад 304 мільйонів гривень. Такі дані були опубліковані відомством за 11 місяців 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу