2-3 березня у Києві відбудеться Х Ювілейний міжнародний молочний конгрес

Поделиться:

2-3 березня у Києві буде проходити головна подія року в галузі молочного скотарства — Х Ювілейний молочний конгрес, під назвою «Молочний кіборг» або як вижити молочній галузі в часи глибокої депресії?».

Організатори заходу: Асоціація виробників молока (АВМ), Всеукраїнська аграрна рада (ВАР), компанія «Дикун», за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства, ЄБРР та FAO.

Це десятиріччя було багатим на події, адже за цей час Україна зробила справжній прорив в молочному скотарстві. У квітні 2009 року офіційно розпочала свою діяльність Асоціація виробників молока. Тоді до її складу входило 7 підприємств. Нині членами АВМ є 130 господарств з усіх куточків України із загальною кількістю поголів’я  ВРХ –146 тис. голів, які становлять 12 % від кількості усього промислового поголів’я ВРХ в Україні.  На старті надої господарств, що входять в АВМ, складали 4500 кг за рік, а на кінець 2016-го цей показник склав 7650 кг. З усього об’єму молока екстра класу, що поступає на переробку, доля АВМ досягає 35%. Найбільша молочна ферма в Європі — це «Українська молочна компанія», що має дійне стадо у 3700 голів. А найбільша молочна ферма в Європі з поголів’ям швіцької породи – це МПК «Катеринославський», дійне стадо цього господарства сягає 1500 голів.

Конгрес підійме актуальні теми молочного бізнесу такі як введення ринку землі, бюджетної дотації замість спецрежиму ПДВ, ціни на корми та добрива. Також будуть розглядатися технологічні питання: збільшення обсягу молока екстра класу, підвищення надоїв, поліпшення якості кормів та інші.

Теми висвітлять українські та іноземні спікери:  Михайло Соколов, Андрій Ярмак, Віталій Башинський, Олена Жупинас, Ельман Оруджов, Йоган Хойслер, Ісраель Пасваль, Стефано Вандоні, Хайнц Пьотінгер и другие.

В рамках Х Ювілейного міжнародного молочного конгресу відбудеться нагородження лідерів молочної галузі, розіграш цінних призів від партнерів заходу та виставка-дегустація «Смакуй українське».

 

 

Читайте также
GM Energy
19 апреля 2024 года - 13:04
GM Energy представила двунаправленные зарядные устройства для электромобилей «от автомобиля...
9 августа 2022 года - 5:24
Для обеспечения бесперебойного функционирования гидропривода используется специальная тормозная жидкость
28 февраля 2022 года - 12:12
Пока что неизвестно, какое именно наследие художницы Украина потеряла
28 февраля 2022 года - 10:30
Украинская делегация ехала через Польшу