Знижені платіжки на газ українці отримають тільки у березні

Поділитися:

З 1 січня встановити вартість газу для населення в розмірі 6,99 грн за кубометр не представлялося можливим. Про це у вівторок, 26 січня, зробив заяву під час зустрічі з представниками ЗМІ тимчасово виконуючий обов’язки міністра енергетики України Юрій Вітренко.

Як уточнив в.о. міністра, в останньому зимовому місяці нашим громадянам ще доведеться платити за «блакитне паливо» за січень за цінами, встановленими газорозподільниками. Вітренко визнав, що ця вартість занадто висока для українців. А реальне зниження ціни газу відбудеться в лютому. За лютий українці вже заплатять по 6,99 грн за кубометр палива. Але платити їм доведеться тільки в березні. Тому що саме в березні їм прийдуть відповідні квитанції.

За словами в.о. міністра енергетики, зниження ціни газу в лютому частково компенсує великі суми за січень. Юрій Вітренко додав, що якби Кабмін не знизив ціну палива, то за лютий нашим громадянам довелося б платити на одну четверту більше, ніж навіть за січень.

Нагадаємо, в компанії «Йе Енергія», що входить до групи компаній Фірташа, зробили гучну заяву. Йдеться про позов проти Кабінету міністрів України з метою оскаржити встановлену їм ціну на кубометр газу – 6,99 грн.

Також раніше ми інформували про те, що Україна зацікавилася створенням моніторингової системи ринку газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу