Компанія Фірташа оскаржить в суді зниження тарифів на газ

Поділитися:

У компанії «Йе Енергія», що входить до групи компаній Фірташа, зробили гучну заяву. Йдеться про позов проти Кабінету міністрів України з метою оскаржити встановлену їм ціну на кубометр газу — 6,99 грн. Також в заяві йдеться про те, що ціна скоріше політична, ніж економічна.

Глава компанії говорить про те, що готовий показати всі контракти на покупку газу і довести неспроможність такої ціни. У разі, якщо компанія буде змушена продавати газ по 6,99 грн за кубометр, вона буде мати збитки, а держава, за словами Артема Компана (директора компанії) має відшкодовувати їх. Також в компанії пропонують й інший варіант компенсації вартості — кінцевого споживача газу. Кажуть при цьому, що такий підхід прийнятий у всьому світі й вважається цивілізованим.

Раніше повідомлялося, що Україна зацікавилася створенням моніторингової системи ринку газу. У Аналітичному центрі DiXi Group розповіли про те, що подорожчання газу було прогнозованим, однак споживач, як і годиться, був не готовий до чергового підйому цін. Через те, що в країні немає публічної системи моніторингу ситуації на ринку газу, немає і системи інформаційної допомоги споживачам.

Також ми писали про те, що в Кабінеті міністрів склали прогноз на лютневі ціни на газ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу