Україна перейнялася створенням моніторингової системи ринку газу

Поділитися:

У Аналітичному центрі DiXi Group впевнені, що ситуація з подорожчанням газу була очікуваною, але побутові споживачі в Україні виявилися до цього не готові. Оскільки в країні немає публічної системи моніторингу ситуації на ринку газу та інформаційної допомоги для споживачів.

«Один з варіантів – це договір з фіксованою ціною на рік або сезон, тоді як зараз більшість споживачів платять за контрактами, де розцінки на газ змінюються щомісяця. Але населення не отримало достатньо інформації, як вести себе в нових ринкових умовах », – кажуть експерти Центру.

Слід зазначити, що інформування та моніторинг повинні відбуватися незалежно від настроїв споживачів або керівних вказівок з боку влади.

«Момент перший – це інформування, момент другий – моніторинг ринку повинен відбуватися постійно і не залежати від вказівок уряду або вулиці. Потрібно постійно відстежувати, яку маржу собі виставляють постачальники, чи не занадто вона висока, і тоді вже на це реагувати », – резюмують фахівці.

Нагадаємо, що в прес-службі Державного фінансового моніторингу повідомили, що 20 січня відбулося підписання угоди про співпрацю між Держфінмоніторингом та Комісією з регулювання азартних ігор і лотерей.

Раніше повідомлялося, що у фракції «Слуга народу» збираються направити на розгляд Верховної Ради законопроект, який би встановлював умовою роботи газорозподільних компаній на ринку наявність мінімум 100 тис. абонентів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу