Зеленський виплатить допомогу бізнесу з коронавірусного фонду

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський анонсував одноразові виплати представникам середнього та малого бізнесу. Відомо, що саме цей прошарок постраждав від карантину ще починаючи з весни, коли було оголошено локдаун. Натомість виплати заплановані з так званого коронавірусного фонду. Про це йдеться у третьому законопроекті, внесеному на розгляд парламенту президентом.

Зокрема у документі йдеться про розширення тих програм, які вже є. Нагадаємо, що фонд було створено у квітні поточного року у зв’язку з пандемією коронавірусу. Загальна сума грошей у фонді становила 65,9 млрд гривень. Відмінність цих грошей була в тому, що уряд мав право розпоряджатися ними на свій розсуд – це було зроблено задля того, аби не скликати кожного разу засідання ВРУ, а брати гроші на нагальні потреби оперативно.

Станом на 25.11.2020 року було витрачено близько 62 відсотків фондових грошей, це приблизно 41 млрд грн.

Раніше повідомлялося про те, що безробітним дають гроші на організацію бізнесу. Як випливає з нового закону, раніше підписаного президентом Володимиром Зеленським, виплати безробітним на організацію підприємництва уповноважені здійснювати Фонд соціального страхування і Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Нагадаємо також, що Кабмін схвалив механізм держгарантій для бізнесу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу