Кабмін схвалив механізм держгарантій для бізнесу

Поділитися:

Уряд України виробив механізм надання державних гарантій по кредитуванню малих підприємств.

Про це в середу, 25 листопада, повідомили джерела в Кабінеті міністрів.

Як повідомляється, сьогодні відбулося засідання Кабміну. На ньому уряд прийняв постанову про держгарантії по кредитах малим підприємцям. Тобто держава гарантує бізнесменам виділення позик на розвиток справи.

Контролювати систему виділення позик бізнесменам в уряді призначили “Укрексімбанк” – один з банків, що перебувають у власності держави. Цей банк отримав статус агента Гаранта, тобто – держави.

На засіданні уряду відзначили, що для забезпечення реального виділення підприємцям позик відповідними банками парламентарії виділили з державного бюджету 5 мільярдів гривень.

Гарантії виділяються в розмірі, що не перевищує 80 відсотків загальної суми таких боргових зобов’язань банків за портфелем кредитів і 80 відсотків по кожному окремому кредиту.

Нагадаємо, прес-служба Національного банку України опублікувала дані опитувань, які проводив національний регулятор. Так, згідно з інформацією опитування НБУ, після послаблення карантину в 3 кварталі 2020 року, банки країни активніше стали видавати кредити своїм клієнтам.

Також раніше повідомлялося, що відповідний закон про захист споживачів від мікрокредиторів, які видають так звані «гроші до зарплати», був підписаний Президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу