Зеленський дав старт початку проєкту «Зелена країна»

Поділитися:

В Україні стартує еко-проєкт «Зелена країна», який передбачає упродовж найближчого десятиріччя збільшення на один мільйон гектарів площі лісів. Указ про це було підписано президентом Володимиром Зеленським в рамках виступу на форумі «Україна 30. Екологія».

Глава держави розповів, що еко-проєкт «Зелена країна» не є політичним, а виключно екологічним проєктом для природи і довкілля. Зокрема, у три найближчі роки висадять один мільярд дерев.

Окрім того, президент Зеленський нагадав, що в нашій країні всю необроблену деревину реалізовують на онлайн-аукціонах. У січні-березні доходи державних лісгоспів збільшились на один мільярд гривень.

Раніше повідомлялося, що Міністерство екології має намір ввести в країні новий екологічний податок, який направлять на фінансування кліматичної нейтральності України. У відомстві планують створення спеціального кліматичного фонду для фінансування другого національно певного внеску України в Паризький кліматичний договір.

Також ми писали, що незаконний видобуток бурштину в Україні значно зменшився, адже навіть легально його добувати стало невигідно. Про це повідомили у Міністерстві навколишнього середовища і природних ресурсів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу