У Мінекології розповіли про невигідний видобуток бурштину

Поділитися:

Незаконний видобуток бурштину в Україні значно зменшилася, адже навіть легально його добувати стало невигідно. Про це повідомив міністр навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський.

Відомо, що знизити незаконний промисел вдалося шляхом зменшення вартості бренду на світових ринках, в першу чергу.

“У десять разів, здається, впала ціна. Так, просто стало економічно невигідно. Ну і ладно.

Що робимо ми? Ми спонукаємо робити це законно. Наприклад, закон прийняли, де значно зменшується рента, спрощується доступ до ділянок, особливо порушених ділянок, які вже мають місячний пейзаж. З тим, щоб потім провести рекультивацію коштом інвестора.

205 ділянок, до речі, ми визначили. Державна геологічна служба зараз повинна знайти інвесторів на ці ділянки. 12 аукціонів проведена, 50 млн приблизно залучено до державного бюджету “, – зазначив міністр.

Нагадаємо, що в аеропорту Бориспіль митники вилучили партію унікального бурштину. Вилучили 13 каменів різного кольору, розміру і форм і 26 виробів із сонячного каменю. Загалом пасажир намагався незаконно вивезти понад 3 кілограмів бурштину.

Раніше повідомлялося, що Міністерство екології має намір ввести в країні новий екологічний податок, який направлять на фінансування кліматичної нейтральності України. У відомстві планують створення спеціального кліматичного фонду для фінансування другого національно певного внеску України в Паризький кліматичний договір.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ