За рік Росія продає зброї на 15 млрд. дол.

Поділитися:

У Федеральній службі з військово-технічного співробітництва заявили, що Росія збереже обсяг збройового експорту на рівні $ 15 млрд на рік, не дивлячись на коронавірус і західні санкції.

“Ні для кого не секрет, що Росія впевнено зберігає за собою друге місце серед провідних постачальників озброєнь, маючи щорічний обсяг порядку 15 млрд доларів США. У 2019, не дивлячись на протидію конкурентів, російська система ВТС знову підтвердила свою ефективність”, – сказано в повідомленні.

Відомо, що портфель замовлень на російську військову техніку на початок 2020 року становить $ 53-55 млрд.

“Звичайно, поширення коронавірусної інфекції в світі, на жаль, вносить корективи в терміни реалізації діючих і перспективних проектів. В умовах, що склалися уряди більшості країн змушені ухвалювати обмежувальні заходи. Наша ж сфера діяльності повністю орієнтована на міжнародну співпрацю. Її важко уявити без обміну делегаціями та участі в міжнародних заходах і виставках. Проте, з огляду на затребуваність російської військової продукції, сподіваюся, що нам все-таки вдасться зберегти обсяги експорту “, – пояснюють у відомстві.

Нагадаємо, що попри санкції проти російських компаній, більше 30 відсотків ринку дизельного палива і більше 75 відсотків скрапленого газу на автозаправних станціях України імпортуються через підставні компанії з Російської Федерації.

За словами експертів, майже кожен другий українець поповнює бюджет РФ. Тобто, ми платимо гроші на заправках, які в свою чергу платять українському покупцеві, а він, у свою чергу, платити постачальнику. Далі кошти спрямовуються до бюджету Росії. При цьому аналітики припускають, що частина грошей може йти і на підтримку самопроголошених республік.

Раніше повідомлялося, що фахівці Монтерейского Інституту міжнародних досліджень помітили, що неподалік від Пхеньяна (КНДР) з’явився новий ядерний об’єкт, де, як видно, відбувається активне виробництво боєголовок.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу