З’явилися деталі Меморандуму, підписаного Зеленським в США

Поділитися:

Офіс президента опублікував подробиці меморандуму про комерційне співробітництво між Україною та Сполученими Штатами, який було підписано під час візиту президента України до США.

Зазначається, що меморандум включає розробку та імплементацію комерційних проєктів з долученням до державних закупівель України та США у сферах енергетики, інфраструктури, розвитку цифрової економіки, оборонній, кібербезпеки і охорони здоров’я.

Серед основних пунктів Меморандуму:

  • підписання Державним концерном «Укроборонпром» трьох угод на суму 2,5 млрд дол;
  • підписання домовленостей про співробітництво у галузі оборонно-промислового комплексу із компанією Lockheed Martin Corporation та з компанією Harris Global Communications Inc.;
  • підписанння Міністерством аграрної політики меморандуму про взаєморозуміння з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) щодо залучення іноземних інвестицій на модернізацію та розвиток іригаційної системи в Україні.
  • підписання Мінагро меморандуму про взаєморозуміння з американською компанією Lindsay у сфері виробництва іригаційного устаткування.
  • підписання домовленостей про співпрацю між МОЗ та компаніями General Electric, Medtronic і MSD. Зокрема, можуть надати Україні препарата «Молнупіравір» для лікування пацієнтів з коронавірусом, та який наразі проходить клінічні випробування.

Раніше повідомлялося, що Зеленський запропонував США профінансувати інтеграцію української залізниці у європейську систему.

Також ми писали, що у ході зустрічі з американськими бізнесменам президент України Володимир Зеленський розповів про План трансформації України, спрямований на те, щоб залучити близько $300 млрд в українську економіку, повідомили в Офісі Президента.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу