ЄС зняв обмеження щодо ввезення курятини з України

Поділитися:

Європейський союз зняв обмеження на ввезення продукції птахівництва, які діяли з грудня 2020-го року через пташиний грип. Про це повідомляє телеканал «Перший Діловий».

ЄС визнав зонування України за високопатогенним грипом птиці. Обмеження стосувалися карантинних зон, в яких були виявлені випадки хвороби, натомість продукцію з неінфікованих територій дозволялося експортувати до ЄС. Тепер обмеження зняті у повному обсязі, завдяки проведеній роботі з ліквідації спалахів високопатогенного грипу птиці та запобігання поширенню хвороби.

У Держпродспоживслужбі наголошують, що впродовж останніх років система державного контролю за грипом птиці в Україні неодноразово оцінювалась інспекторами компетентних органів країн – торгових партнерів, зокрема ЄС, США, Японії, Канади, Китаю. За результатами оцінювань запроваджена в Україні система державного контролю за грипом птиці визнавалась ефективною.

В той же час світові аналітики ринку озвучили прогноз темпів виробництва курятини в Україні. Уточнюється, що у цьому році наша держава виробить мільйон 380 тисяч тонн курячого м’яса і займе 17-те місце у рейтингу найбільших виробників продукту. За прогнозами аналітиків перше місце займуть Сполучені Штати, друге – Бразилія, третє – Китай. Замкне топ-двадцятку Австралія.

Раніше ми писали, що частка азотних добрив, які рекордно подорожчали, у собівартості виробництва кукурудзи – 30-40%. Оскільки вона є основою для виробництва кормів, слід очікувати на подорожчання м’яса. 

Також ми писали, що світові ціни на продукти побили рекорд за 10 років через пшеницю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу