Яків Смолій подав у відставку

Поділитися:

Глава Національного банку України Яків Смолій подав у відставку за власним бажанням через політичний тиск. Заяву щодо звільнення чиновник оформив від 1 липня.

Відзначимо, що офіційно свій пост глави Нацбанку Смолій зайняв в березні 2018 року, після скандального відходу з посади своєї попередниці Валерії Гонтаревої.

Вже з приходом нової влади під егідою Володимира Зеленського НБУ вів політику, спрямовану на зміцнення власної незалежності.

Однак у своїй заяві чиновник вказав, що на національний регулятор на постійній основі здійснюється політичний тиск, що і стало причиною подачі заяви з боку Смолія.

“Це унеможливлює ефективне виконання мною як головою покладених на мене обов’язків керівництва діяльністю Національного банку і взаємодії з іншими державними органами”, – заявив він.

Важливо сказати, що тепер заяву чиновника щодо звільнення буде розглядати профільний комітет Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

Лише після проходження зазначеної процедури, а також відповідного голосування з боку нардепів – заява Смолія може буи затверджена.

Як повідомлялося раніше, глава Міністерства інфраструктури Владислав Криклій готовий піти у відставку. При цьому поки він не чув претензій на адресу своєї діяльності.

Нещодавно міністр охорони здоров’я Нідерландів Брюно Браунс подав у відставку. Він заявив, що покидає свій пост через перевтому.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу