Влада створює електронний реєстр отримувачів субсидій

Поділитися:

Положення про Єдину інформаційну систему соціальної сфери затвердили на закритому засіданні в Кабінеті міністрів України.

Згідно з повідомленням прес-служби Мінсоцполітики, впровадження цієї системи необхідно для створення єдиного соціального реєстру, в якому буде зібрана інформація про всіх отримувачів соцвиплат, пільг і будь-яких інших видів соціальної підтримки.

“Завдяки Реєстру стануть практично неможливі будь-які зловживання при наданні громадянам соціального захисту, соціальні витрати держави стають повністю прозорими і контрольованими”, – наголошується в повідомленні.

Крім того, система повинна забезпечити повну автоматизацію всіх ділових процесів, пов’язаних з наданням будь-яких видів соціальної підтримки.

“Це означає, що в соціальній сфері не залишається місця помилок через так званого” людського фактора “і нівелюються корупційні ризики”, – вважають в Мінсоцполітики.

Слід зазначити, що система дозволить здійснити перехід соціальної сфери на електронний документообіг. В цифровий формат буде переведено всі наявні паперові документи, які використовуються для надання соціального захисту. Для цього в системі створюється спеціальна підсистема ретроконверсії, завдяки якій в електронну форму будуть переведені архіви соціальних інститутів.

“І мабуть, найголовніше – значне спрощення і скорочення в часі процесу отримання соціальних виплат та послуг для громадян. При цьому можна буде вирішити всі пов’язані з цим питання, навіть не виходячи з дому. Для цього передбачена інтеграція системи з порталом” Дія “, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що громадяни України втратили багато коштів на оплату комунальних послуг в січні. Тому у Верховній Раді мають намір звернутися до представників Кабінету міністрів для вирішення цього питання.

Раніше повідомлялося, що в даних Держгеокадастрі з’явилися нові відомості. Станом на 5.04.2021 р були внесені відомості про майже 23 млн земельних ділянок, чия загальна площа становить близько 44 млн гектарів. Серед них – 15,3 млн ділянок с / г призначення. Такі дані оприлюднила прес-служба відомства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу