Вітренко хоче купувати газ у росіян

Поділитися:

У Міністерстві енергетики заявили, що мають намір купувати газ в Росії. При цьому мова йде виключно про приватні компанії з РФ, що не залежать від “Газпрому”. Це, на думку чиновників, допоможе подолати газову кризу в країні.

Зокрема, в Міненерго збираються розблоковувати транзит газу з Азії і дозвіл експорт газу з Росії незалежними від «Газпрому» компаніями. Крім того, політики кажуть про зменшення споживання газу коштом енергоефективності, збільшення власного видобутку коштом інвестицій, в тому числі і іноземних, а також нормалізації роботи біржі газу в Україну, яка ефективна регулювалися б державою.

Також, у відомстві хочуть дозволити укладати газові контракти замість споживача керівництву об’єднаних територіальних громад чи іншої місцевої влади. Йдеться про нові правила захисту так званих уразливих споживачів на ринку газу.

Нагадаємо, що компанія «Нафтогаз Трейдинг» виграла річний тендер на поставку газу для «Кіровоградгазу» в липні 2020 року. За оновленими договором «Нафтогаз Трейдинг» повинен поставити «Кіровоградгаз» 151 000 509 кубометрів газу, з яких в січні цього року – понад 23 тисяч. І відповідно до прописаними умовами договору, розплачуватися відразу за поставлене паливо компанія не зобов’язана – має на це рік часу.

Раніше повідомлялося, що в січні 2021 року постачальники газу в регіонах на 33 відсотки продають паливо вище, ніж це робить компанія «Нафтогаз України».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу