Виробники будуть продавати електрику на аукціонах за прямими договорами

Поділитися:

До 1 квітня 2022 року Кабмін зобов’язав усіх виробників електроенергії, незалежно від форм власності, за винятком виробників за «зеленим тарифом», продавати ресурс виключно на електронних аукціонах за двосторонніми договорами. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду у середу, 22 вересня.

При цьому на прохання міністра фінансів документ прийнятий з доопрацюванням.

«Прийняти до протокольного рішення уряду доопрацювати даний документ і в разі необхідності внести додаткові зміни в даний порядок», — уточнив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Відтак, постановою передбачено поширення порядку проведення електронних аукціонів і на інших учасників ринку, які мають намір продавати ресурс відповідно до умов електронного аукціону.

«У період з вересня 2021 року по 1 квітня 2022 року відпуск електроенергії за двосторонніми договорами здійснюється тільки в тому випадку, якщо такі договори були укладені за результатами електронних аукціонів (крім ВДЕ-генерації)», — йдеться у проекті постанови.

Зазначається, що документ розроблений з метою встановлення рівних умов торгівлі електроенергією всіх категорій виробників.

Раніше ми повідомляли, що в Україні середня вартість електроенергії базового навантаження на ринку «на добу вперед» за 10 днів вересня поточного року підвищилася на 40,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Також ми писали, що НКРЕКП встановила максимальні ціни на балансуючу електроенергію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу