НКРЕКП встановила максимальні ціни на балансуючу електроенергію

Поділитися:

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, прийняла рішення встановити максимальні граничні ціни на балансуючу електроенергію на рівні не вище за ринок «‎на добу вперед»‎.

Зазначається, що учасники ринку в своїх заявках на балансуючу електричну енергію в торговельній зоні «ОЕС України» з 10 серпня повинні вказувати ціну, яка не перевищує ціну на ринку «‎на добу вперед»‎.

«Ми встановлюємо фактично єдиний ринок price caps на всіх сегментах ринку для того, щоб учасники розуміли, що у них є можливість, і вона буде не такою болючою, якщо щось не вийде, щоб активно впливати на ту ціну, по якій електроенергія ними закуповується», — зазначив член НКРЕКП.

Також він наголосив на тому, що попит не має формувати максимальну ціну та закликав усіх учасників ринку купувати електроенергію «за тією ціною, по якій потрібно».

«Попит повинен збігатися з пропозицією. Попит не повинен формувати максимальну ціну і не повинен бути ринок виключно генеруючих суб’єктів», — наголосив член НКРЕКП.

Раніше ми повідомляли, що НКРЕКП знову підвищила максимальні ціни на оптовому ринку електроенергії.

Також зазначалось, що НКРЕКП оштрафувала п’ять енергопостачальників. Відомо, що загальна сума штрафу склала 595 тисяч гривень. Санкції були призначені регулятором за порушення ліцензійних умов.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу