Великі компанії “тікають” до села

Поділитися:

Великі компанії змінюють місце реєстрації. За останні 4 роки 55 компанії переєструвалися з великих міст на сільські об’єднані територіальні громади. За даними Опендатабот, це 4% від усіх великих платників податків, як повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Серед них ОККО, Джон Дір, БМВ та Хухтамакі. Половина платформ, які переїхали до села, а це 25 представників великого бізнесу, нині працюють у сфері оптової торгівлі. 8 підприємств займаються торгівлею автотранспортними засобами та мотоциклами, а також ремонтують їх.

Аналізували бізнеси, які є великими платниками податків. За останній рік роботи обороти кожної з компаній склали понад 50 мільйонів євро.

Проте від того, що великий бізнес переїжджає до села є і певні переваги. Зокрема, частина податків надходить до бюджетів місцевих рад, а інвестори покращують доброустрій села та розвивають його інфраструктуру.

Нагадаємо, що під час подання звіту в Національний банк глава правління і головний бухгалтер українського «Місто банку» сфальсифікували фінансову документацію.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ. Відомо, що причиною махінацій стало те, що банкір і його бухгалтер намагалися приховати неплатоспроможність банку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу