В Україні прогнозують поступове здорожчання м’яса свинини та овочів.
Як зазначають експерти, овочі додаватимуть у вартості щомісяця 5-6%. Обумовлено це тим, що у сховищах меншає кількість продуктів. А теплична продукція не буде дешевшою через зростання витрат на обслуговування, опалення та освітлення теплиць.
М’ясо свинини здорожчає приблизно на 10% до 150 гривень його нинішньої вартості. Причиною називають рекордні ціни на зернові, які цьогоріч досягли 13-річних максимумів на світових ринках. У підсумку здорожчали й комбікорми, що є основою для годування тварин.
Раніше ми повідомляли, що українські підприємці погодилися стабілізувати ціни на соціально значущі товари. Як повідомляє Європейська бізнес-асоціація, уряду вдалося дійти такої згоди з бізнесом.
Нагадаємо, у Нацбанку озвучили причини здорожчання продуктів харчування у лютому цього року. Найбільш значним фактором став «низький торішній урожай». Також на ціни вплинуло збільшення витрат на виробництво та скорочення виробництва ряду підприємств на тлі пандемії.