ВАКС заарештував гроші на рахунку Держказначейства

Поділитися:

674 мільйони гривень на рахунку Держказначейства заарештував Вищий антикорупційний суд, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“. Кошти призначалися для незаконного відшкодування ПДВ для понад 20-ти компаній, які були задіяні у корупційних схемах.

Як зазначили у НАБУ, ці компанії керуються однією групою осіб, діяльність яких детективи відстежують з серпня минулого року. Саме ці зібрані докази і стали підставою для рішення Вищого антикорсуду. Вони показали необґрунтованість підстав для отримання такого відшкодування з бюджету.

За даними слідства, вищезгадані компанії налагодили корупційну схему, завдяки якій отримували відшкодування податку на додану вартість з держбюджету. Торгові компанії імпортували та продавали товари в Україні, але не вносили це у податкові відомості. Проте, претендували на відшкодування ПДВ, подаючи до податкових органів недостовірні дані, що ніби-то товар не проданий і зберігається на складах. Насправді товар, що значиться у документах підприємств, за фактом був відсутній, а складські приміщення взагалі непридатні для зберігання. Очевидно, саме ці факти і стали переконливими аргументами для Вищого антикорупційного суду.

Раніше повідомлялося, що Антикорупційне бюро продовжує розслідувати факти корупції на тендерах Південно-Української АЕС.

Також ми писали, що щорічний корупційний обіг у будівельній галузі – 3-10 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу